Corona-update 31 juli 2023

TL;DR: voorlopig nmax = ∞ i.v.m. coronaluwe periode; blijf ventileren.

De coronacijfers zijn nu al een paar maanden stabiel op een relatief laag niveau, wat de ruimte geeft om de limiet op het aantal aanwezigen op te schorten tot de volgende golf. In de tussentijd kunnen we dan data verzamelen en op basis van de CO2-metingen bepalen hoeveel mensen onze ventilatie aankan.

Om te bepalen of de volgende golf is gestart, kijken we naar de rioolwatermetingen. Boven de 350 stellen we dat de nieuwe golf gestart is, en voeren we weer een limiet in. Bij een lokale uitbraak kijken we misschien naar de lokale cijfers in plaats van de landelijke. Als we in de tussentijd hebben gezien dat we met de ventilatie en de ramen open een goed CO2-niveau kunnen behouden, dan kan dat limiet hoger zijn dan het limiet dat we tot nu toe hebben gehad (20 aanwezigen).

Corona is stabiel, maar nog niet voorbij en helaas ook niet ongevaarlijk - althans, niet voor iedereen. Het blijft belangrijk om goed te ventileren om de kans op besmetting klein te houden. Open daarom de ramen als het druk wordt op de space, en open er nog meer als de ledbanner vraagt om extra ventilatie.

3 Likes

Het is zo ver: de nieuwe golf is gestart. :frowning:

In de tussentijd hebben we niet genoeg aanwezigen gehad om te beoordelen of onze ventilatie (met de ramen open) meer dan 20 mensen aankan, dus het limiet dat nu weer geldt, zal weer 20 zijn.

(Bij het feestje waren er ongeveer 42 mensen, maar daarbij hebben we met passieve thermische ventilatie via het trappenhuis gewerkt en dat kan meestal niet. Daarom zijn de mooi lage CO2-waarden van die dag niet representatief en niet bruikbaar.)