Keukenkastjes bouwen

We gaan voor onverwoestbaar. 18mm multiplex. Komen nog schuifdeurtjes in. Geinspireerd op een jaren 60? bovenkastje. Nagemaakt met aanpassing voor een compacte afzuigkap.
3 Likes


Update: 2.5 van de vier kastjes zijn gemaakt :slight_smile:

2 LikesUpdate: 4 bovenkasten zijn gebouwd! Er moeten nog deurtjes in twee.

Vandaag even een uurtje gespeeld met de zaagtafel en twee oefen-bakjes/laatjes gemaakt. Eentje met haakse zaagsnedes en eentje met 45 graden.


Hatsa! De onderkast voor de vaatwasser en koelkast is ook bijna klaar. Er komen nog wat extra latten bovenop ivm granito werkblad dat we goed willen ondersteunen.

Voor het eerst nieuw gereedschap geprobeerd: de kantenfrees om wat nettere randjes te maken, en de tacker om de kist snel in elkaar te zetten voordat we alles gingen schroeven.

Ook nieuw is dat ik met de zaagtafel en de crosscut-sled een hapje uit de lat heb gehaald. Zo leer je best wat in onze collectieve gereedschapspeeltuin :slight_smile:En toen waren ze klaar!

3 Likes
Vandaag een wandje opgehangen en de kastjes een proefplaatsing gegeven!Update! Wandje is voorzien van renovlies en verf, elektra zit er in. Verder een kast voor de oven en de kookplaat gebouwd en even getest op locatie voor we die af gaan maken.

1 Like


Opgeruimd en een quooker geïnstalleerd:)

1 Like


Afgelopen weekend gewerkt aan een nieuwe set onderkasten voor de “linkerkant”. Er komt nog een kast tussenin voor een grote wasbak.

De ene kast heeft een 45 graden facet gekregen om de keuken minder “lomp” te maken, de ander wordt een lekker stevige ladekast. Op de bodem ligt 3mm gelakt MDF voor eenvoudige schoonmaak.Tussenkastje gebouwd en veel Terrazo gehackt :slight_smile:Oh ik zie nu dat ik helemaal geen foto’s heb geplaatst van het blad zagen. Bij dezen:Alles gedaan met diverse haakse slijpers. Een grote met diamantblad voor de echte zaagsnedes, een “kleine” voor de binnenhoekjes schoonmaken, eentje op accu voor het schuren.

De schuifdeurtjes van de bovenkasten hebben nog allemaal een greep nodig, oftewel een schuifdeurkom.

Net even in fusion een profieltje gemaakt, “revolved” en naar de printer gemikt voor een eerste prototype: